Externalizarea serviciilor de curățenie

Orice societate comercială, indiferent de domeniul în care activează are responsabilitatea de a se ocupa de curățenia din spațiul în care își desfășoară activitatea. Din acest motiv, este obligatoriu să existe mereu persoane care să se îngrijească de igienizarea atât a spațiilor industriale, a spațiilor comerciale cât și a celor de birouri.

Unele societăți angajează propriul personal, însă acest lucru implică plătirea impozitelor angajaților, oferirea de zile libere și alte lucruri ce pot afecta bugetul companiei. Din acest motiv, din ce în ce mai multe firme aleg externalizarea serviciilor de curățenie. Asta înseamnă încheierea unui contract cu o firmă profesionistă de curățenie ce se ocupă de prestarea acestor servicii.

Ce avantaje există în externalizarea serviciilor de curățenie?

Există nenumărate avantaje pe care le are externalizarea serviciilor de curățenie pentru proprietarii afacerilor care urmăresc reducerea costurilor și creșterea eficienței. Angajarea unui personal propriu consumă timp și implică costuri suplimentare ce ar putea fi utilizate în dezvoltarea și susținerea afacerii. Proprietarii care doresc să își maximizeze profitul, ar trebui să ia în considerare și externalizare serviciilor de curățenie. Iată care sunt principalele beneficii pe care le are acest lucru.

Economisești bani și timp

Dacă te decizi să angajezi o echipă in-house care să se ocupe de curățenie, trebuie să dispui de timp pentru instruirea echipei, pentru a-i învăța cum să igienizeze corect spațiile și de bani pentru a plăti nu doar salariile dar și impozitele, zilele libere etc.

În cazul unei firme specializate de curățenie, oferirea trainingului nu este responsabilitatea ta – echipa este deja instruită și nici nu te vei confrunta cu probleme cum ar fi deficitul de personal deoarece firma respectivă va avea grijă să înlocuiască un membru atunci când este cazul, dispunând de personal de rezervă pentru astfel de situații. Așadar, vei economisi și timp deoarece nu va trebui să te ocupi de managementul unei noi echipe și bani deoarece vei plăti doar serviciile prestate de firma de curățenie – beneficiile și drepturile de care trebuie să beneficieze angajații nu va fi responsabilitatea ta.

Servicii de curatenie IasiPotrivit unui studiu, 52% dintre companiile au scăzut costurile de operare prin externalizarea serviciilor de curățenie. Se estimează că angajarea unei echipe in-house are un cost cu aproximativ 23% mai mare decât încheierea unui contract cu o firmă specializată.

Astfel, se pot face economii prin eliminarea costurilor angajaților, de la salarii până la taxe, bonusuri și asigurări. De asemenea, să nu uităm că angajarea unei echipe de curățenie in-house implică și cumpărarea echipamentelor profesionale de curățenie și a substanțelor – care pot crește semnificativ costul total.

Un avantaj mai puțin evident este faptul că prin externalizarea serviciilor de curățenie, există posibilitatea de a proiecta costurile. O firmă ce oferă servicii de curățenie va opera în bugetul prestabilit în contract, așadar nu vor exista costuri neprevăzute. În cazul unei echipe in-house, pot exista costuri suplimentare cum ar fi angajarea unor noi membri de rezervă, trainingul lor dar și înlocuirea sau repararea echipamentelor în cazul defectării acestora.

Serviciile de curățenie sunt mult mai calitative în cazul unei firme externe

Un alt beneficiu pe care îl are externalizarea serviciilor de curățenie este faptul că o echipă profesională este antrenată la un nivel foarte inalt deoarece compania respectivă dedică toate fondurile pentru a oferi servicii cât mai de calitate, pe când o societate de comerț care activează în oricare alt domeniu are în general un buget destul de limitat pe care îl poate dedica serviciilor de curățenie.

Astfel, o echipă externă este familiarizată și dispune de produse și echipamente de curățenie profesionale, acționând pe baza unor reguli și proceduri ce maximizează eficiența lor. Mai mult de atât, conform studiilor, echipele in-house de foarte multe ori nu respectă standardele de curățenie și pot afecta imaginea companiei. O firmă specializată folosește doar produse prietenoase cu mediul dar și sigure pentru sănătatea angajaților, oferind serviciile la orele prestabilite cu clientul.

Randamentul angajaților nu va avea de suferit

O echipă in-house nu este instruită la cel mai înalt nivel, așadar de multe ori calitatea serviciilor de curățenie oferite lasă de dorit. Din acest motiv, pot exista probleme în ceea ce privește randamentul celorlalți angajați. Curățenia neadecvată poate afecta sănătatea acestora, ceea ce crește numărul zilelor de concediu medical de care vor avea nevoie și pot scădea randamentul în general al firmei respective.

Firma de Curatenie BirouriO firmă dedicată se ridică la un alt nivel decât al unei femei de serviciu deoarece angajații sunt constant antrenați pentru a oferi servicii cât mai de calitate. De asemenea, aceștia te vor sfătui și cât de des ar trebui efectuată curățenia în funcție de dimensiunea spațiului dar și de domeniul de activitate.

Vei economisi timp și bani deoarece nu va fi responsabilitatea ta să te ocupi de supervizarea echipei, de înlocuirea persoanelor care fac curat pe perioada concediului de odihnă și nici de costurile cu HR în ceea ce privește instruirea personalului.

Există așadar, în concluzie, nenumărate avantaje pentru externalizarea serviciilor de curățenie, cele mai importante fiind:

  • Reducerea costurilor și a timpului
  • Calitatea serviciilor și performanțele angajaților
  • Expertiza
  • Simplificarea procedurii, deoarece toate responsabilitățile în ceea ce privește echipa de curățenie vor fi a firmei de curățenie

Lasă un comentariu