Despre curățenia în firme: igienizare sau dezinfectare

Indiferent de mediul în care ne aflăm, dorim să ne bucurăm de un spațiu curat, însă uneori acest lucru este greu de obținut. Unul din motive este faptul că nu știm care este diferența între igienizare și dezinfectare și comitem greșeli.

Igienizarea și dezinfectarea sunt două activități diferite, însă, mulți dintre noi nu știm care este diferența între acestea și când să folosim o tehnică sau alta. Practic, igienizarea este un proces ce constă în eliminarea mizeriei de pe o suprafață sau de pe un spațiu în timp ce dezinfectarea constă în eliminarea tuturor germenilor și a microorganismelor.

Igienizarea

Igienizarea este activitatea ce ne asigură că spațiul în care ne desfășurăm activitatea este mereu în stare bună, oferindu-ne confortul de a lucra într-un spațiu curat. Este o activitate importantă, deoarece ne oferă o stare de bine și are mai multe beneficii, printre care:

  • Scad semnificativ șansele de a ne îmbolnăvi
  • Prelungește viața mobilierului sau a electronicelor
  • Îmbunătățește imaginea spațiului în care îți desfășori activitatea
  • Oferi o impresie bună celor ce vin în vizită la firma ta deoarece curățenia dintr-o companie spune multe despre calitatea serviciilor acestora

Igienizarea este un procedeu obligatoriu indiferent de domeniul de activitate, însă aceasta devine extrem de importantă în principal când vorbim de industria alimentară sau de societăți care se ocupă de manipularea sau depozitarea alimentelor cum ar fi restaurante, baruri sau companii care oferă servicii de catering.

Curatenie in spatii de birouriPentru o igienizare corespunzătoare, trebuie să folosim produse de curățenie și echipamente optime pentru a obține rezultatul așteptat. Toate suprafețele trebuie igienizate, de la mobilier până la ustensile, așadar planificarea este esențială pentru o igienizare corespunzătoare a spațiului în care desfășurați activitatea.

Dezinfectarea

Există anumite zone în care este mult mai mare probabilitatea de acumulare a bacteriilor, așadar riscurile pentru sănătatea persoanelor este mult mai ridicat. Unele exemple de spații care trebuiesc dezinfectate în mod regulat sunt bucătăria, birourile și baia. Aceste locuri trebuie dezinfectate temeinic pentru a menține condițiile de igienă în parametri optimi, așadar igienizarea dar și dezinfectarea frecventă este recomandată pentru a elimina bacteriile ce pot pune în pericol sănătatea angajaților.

Activitățile de dezinfectare trebuie efectuate cu folosind produse chimice specifice pentru atingerea obiectivului. Acestea trebuie să aibă proprietăți antibacteriene, antifungice și germicide pentru a asigura eliminarea microorganismelor periculoase pentru sănătatea persoanelor ce își desfășoară activitatea în spațiul respectiv.

Produsele de dezinfectare de calitate au o acțiune amplă, astfel că probabilitatea de eliminare a patogenilor este mai ridicată. Un alt factor ce face diferența între un produs de dezinfectare bun și unul de calitate redusă este cât de toxic este acesta dar și substanțele corozive pe care le are în compoziție. Cu alte cuvinte, un produs pentru dezinfectare de calitate va fi mai ușor de utilizat și nu va fi toxic pentru cei din jur.

Importanța ordinii – mai întâi se igienizează sau se dezinfectează un spațiu?

Pentru a obține un rezultat foarte bun, trebuie să știm care este ordinea potrivită – un spațiu trebuie mai întâi igienizat sau dezinfectat?

Un alt aspect important este să folosim produsele și echipamentele indicate, dedicate pentru astfel de activități, fără să improvizăm.

Înainte de a igieniza sau dezinfecta un spațiu, trebuie să facem ordine. Astfel, va fi mai ușor ca locul respectiv să fie igienizat și dezinfectat.

După ce toate lucrurile sunt puse la locul lor, putem igieniza spațiul respectiv, urmărind instrucțiunile de utilizare a fiecărui produsului folosit.

După ce spațiu respectiv a fost igienizat, putem utiliza un produs pentru dezinfectare, care are rolul de a elimina bacteriile și germenii de pe suprafața dorită. Anumite zone, cum ar fi băile, birourile și bucătăria trebuie neapărat dezinfectate. Trebuie de asemenea să urmărim instrucțiunile de pe acest produs pentru o dezinfectare optimă a spațiului respectiv.

Putem observa, așadar că atunci când vorbim de curățenie într-o firmă, atât igienizarea cât și dezinfectarea anumitor spații este foarte importantă. Din acest motiv, nu putem alege dacă trebuie să igienizăm sau să dezinfectăm. Când se face curățenie, spațiul respectiv trebuie atât igienizat cât și dezinfectat.

Acest lucru poate fi dificil atunci când angajăm o echipă ce trebuie instruită. De la managementul echipei până la plățile salariilor și a impozitelor acestora, sunt multe probleme cu care ne putem confrunta. Pentru a obține rezultate foarte bune, se recomandă apelarea la profesioniștii în curățenie, mai exact la o firmă de curățenie profesionistă din Iași, precum Everclean.

Ori de câte ori suntem solicitați, echipa Everclean intervine prompt pentru a igieniza și a dezinfecta spațiul dorit folosind metode de igienizare și dezinfectare noi și eficiente , cu echipamente și produse de calitate foarte bună, pentru ca rezultatul obținut să depășească așteptările clienților.

Everclean este o firmă ce oferă servicii de curățenie în Iași în birouri, sedii de firme, spații comerciale, hale de producție, scări de bloc și oferă servicii de curățenie după constructor, de amenajări, de curățare mochetă/covoare/tapițerii/canapele sau de amenajare a spațiilor verzi.

Lasă un comentariu